Інженерам вдалося вживити людині автономний електрогенератор

Інженерам вдалося вживити людині автономний електрогенератор

Укрінформ
Інженери представили бездротовий датчик, який визначає рівень вологості поверхні шкіри. Пристрій не вимагає зовнішньої зарядки, розташовується на тілі і живиться від нього.

Про це повідомляє IEEE Spectrum.

Датчик являє собою гнучку термоелектричну пластину, в якій генерація електричної енергії відбувається за рахунок різниці температур між шкірою і повітрям, яка повинна становити не менше трьох градусів Цельсія.

Дані про гідратацію пристрій передає на мобільний телефон. Пластина на поверхні шкіри займає близько семи квадратних сантиметрів. Потужність генератора становить 40-50 мікроват на квадратний сантиметр шкіри.

Якщо людина займається активною фізичною діяльністю або спортом, наприклад, бігає - потужність термоелектричного генератора збільшується в три рази.

Вчені відзначають низькі потужності пристрою. За їхніми словами, навіть у разі вдосконалення технології її буде недостатньо для харчування сучасного смартфона (зокрема, його дисплея). Проте потужності повинно вистачити для роботи датчиків, що визначають тиск і температуру тіла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-