Шестеро французів у реанімації після випробувань ліків з коноплі

Шестеро французів у реанімації після випробувань ліків з коноплі

Укрінформ
Шестеро осіб перебувають у критичному стані, у т.ч. один в комі, після клінічних випробувань нового препарату у приватній клініці міста Ренн.

Про це заявила міністр охорони здоров'я Франції Марісоль Турен, повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції.

«Шість осіб перебувають у реанімації, один з яких знаходиться у комі після клінічних випробувань нового препарату у приватній клініці в Ренні. Я негайно вирушаю туди», - заявила урядовець.

За її словами, усі клінічні випробування препарату припинені, усіх добровольців відкликали. Міністр відмовилася назвати точну кількість зайнятих у проекті людей та утрималася від інших коментарів.

«Учасники проекту на добровільній основі приймали препарат, який розробляла одна з європейських лабораторій, орально», - йдеться в офіційній заяві міністерства.

За попередніми даними препарат був виготовлений на основі коноплі (канабісу) і мав діяти як болезаспокійливі ліки. Пацієнти, яким стало зле перебувають у реанімаційному відділенні університетської лікарні міста Ренн (північний захід Франції). Прокуратура Парижа відкрила кримінальну справу.

Французькі ЗМІ повідомляють, що лабораторія щороку проводить до 25 клінічних випробовувань нових препаратів, 90% з яких йдуть на експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-