У Вінниці створили безпілотник для високоточної 3D-аерозйомки

У Вінниці створили безпілотник для високоточної 3D-аерозйомки

Укрінформ
Вінницьке підприємство ДНВП «Геосистема» розробило унікальний безпілотний аерознімальний мультикоптер для проведення високоточної аерозйомки у фоматі 3D.

Про це повідомив керівник прес-служби підприємства Валерій Сечко.

«Спеціалісти нашого підприємства розробили унікальний безпілотний аерознімальний мультикоптер для проведення високоточної аерозйомки у фоматі 3D. Така розробка у десятки разів здешевить процес аерофотознімання та картографування невеликих за площею об'єктів, таких як кар'єри, ділянки автомобільних доріг, майданчики під забудову та інших об’єктів», - повідомив Сечко.

За його словами, досі в Україні для аерозйомки малих об’єктів використовувались літаки, що суттєво здорожувало вартість робіт.

Розробка вінничан відповідає сучасним світовим тенденціям у своїй галузі й дасть можливість зробити доступнішими послуги аерозйомки зі збереженням необхідної для геодезистів точності на рівні кількох сантиметрів.

На підприємстві вже виготовили дослідний зразок, і в березні розпочнуть випробування апарата. Він може застосовуватись як у мирних цілях, так і для потреб військових.

Державне підприємство ДНВП «Геосистема» активно працює як на внутрішньому ринку, так і на експорт. Так, у грудні 2015 року була профінансована, відповідно до контракту, та відправлена до Китаю партія виготовлених підприємством цифрових аерофотознімальних камер. 

Наразі на стадії підписання - контракти з Міністерством оборони на переобладнання аерофотознімальних літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-