«Сонячні» повітряні кулі зможуть літати над хмарами та виробляти чисту енергію цілодобово

«Сонячні» повітряні кулі зможуть літати над хмарами та виробляти чисту енергію цілодобово

Укрінформ
Команда дослідників з французько-японської лабораторії NextPV наразі працює над розробкою унікального способу отримання сонячної енергії. 

Зокрема, науковці пропонують розгорнути масив «сонячних» повітряних куль у небі над хмарами. Очікується, що такі установки дозволять отримувати чисту енергію цілодобово.

Про це повідомляє Тreehugger.com.

Для отримання сонячної енергії необхідно будувати величезні сонячні ферми, що займають чимало площі, яку можна було б використати для інших потреб. Крім того, наземні сонячні панелі не можуть отримувати енергію вночі і у похмуру погоду.

Дослідники з лабораторії NextPV впевнені, що концепт їх особливих повітряних куль допоможе вирішити ці проблеми.

Повітряні кулі NextPV будуть оснащені системою виробництва водню, що дозволить ефективно зберігати сонячну енергію. Науковці навіть пропонують з часом використовувати певну частину отриманого водню для надування куль. На їхню думку, це зробить систему ще більш ефективною та автономною.

Такі «сонячні» кулі пропонується розміщувати над хмарами, на висоті близько 6 км від земної поверхні. Завдяки своєму незвичному розміщенню, кулі вироблятимуть в три рази більше електроенергії у порівнянні з наземними сонячними панелями.

Також, дослідники впевнені, що в майбутньому над хмарами можна буде розгортати цілі ферми з таких сонячно-водневих куль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-