Канадські студенти розробляють повністю автономний безпілотник

Канадські студенти розробляють повністю автономний безпілотник

Укрінформ
Студенти Монреальського політехнічного університету працюють над дроном, що має стати першим подібним пристроєм, який працюватиме без GPS або людського управління.

Про це пише CBC News.

Прототип автономного дрона привернув увагу суддів під час Міжнародного конкурсу повітряної роботехніки, що відбувався у США в серпні.

«Команда Elikos розробила дрон, яким керує штучний розум. Завданням (під час конкурсу. - ред.) було не лише самостійно підніматися в повітря, літати та приземлятися, а й зібрати разом маленькі роботизовані пилососи, які їздили на землі», - зазначає СВС.

За словами розробників, вони намагаються якомога менше покладатися на заводські компоненти. "Нашим завданням є встановити на дрон нові сенсори та надати йому нових можливостей», - розповідає Олександр Боровчик, відповідальний у команді за роботехніку.

Втім, студенти наголошують, що їх проект іще далекий від завершення, оскільки потребує багато вдосконалень. «Студентська команда стверджує, що ставить перед собою реалістичну мету: вони очікують, що на створення повністю функціонального автономного дрона піде ще два роки», - йдеться у матеріалі СВС.

Фото: Élikos/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-