Європарламент вирішив розібратися з Volkswagen'ом до кінця

Європарламент вирішив розібратися з Volkswagen'ом до кінця

Укрінформ
Європейський парламент має намір розслідувати історію "дизельного скандалу" в концерні Volkswagen за допомогою спеціальної комісії.

Як повідомляє Deutsche Welle, рішення створити такий орган прийняте більшістю голосів євродепутатів.

Його члени мають з'ясувати, що було відомо Єврокомісії та окремим країнам Євросоюзу про маніпуляції результатами екологічних тестів ще до того, як скандал став надбанням громадськості, заявив депутат Європарламенту Маттіас Гроте.

Скандал навколо маніпуляцій концерну Volkswagen порушив серйозні питання до роботи Єврокомісії та національних контролюючих органів, зазначила співголова фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Хармс. За її словами, Єврокомісія повинна відповісти, чому вчасно не реагувала на свідчення про маніпуляції при проведенні тестів.

Комісія працюватиме протягом одного року. Вона повинна не тільки виявити слабкості контролю у випадку з Volkswagen, а й виробити рекомендації на майбутнє.

Нагадаємо, скандал навколо Volkswagen спалахнув у вересні 2015 року після того, як Агентство з захисту довкілля США (EPA) викрило концерн у тому, що той ставив на своїх автомобілях комп'ютерні програми, які дозволяли під час перевірок в рази знижувати показники викиду вихлопів. За найскромнішими підрахунками, на ринок було випущено близько 11 мільйонів таких машин з дизельними двигунами. Чи не щодня відбуваються все нові й нові неприємні відкриття. Концерн втрачає величезні гроші і несе серйозні втрати в іміджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-