США нададуть Україні новітні контрбатарейні радари

США нададуть Україні новітні контрбатарейні радари

Укрінформ
Президент США Барак Обама під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком на полях Генеральної асамблеї ООН повідомив, що підписав розпорядження про передачу Україні нових зразків оборонного озброєння.

Про це у неділю розповів Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

"Президент Обама зустрівся зі мною до зустрічі з Путіним, де ми скоординували основні підходи, після зустрічі з Путіним, і ввечері після зустрічі з Байденом, віце-президентом Сполучених Штатів, де він повідомив, що підписав відповідне розпорядження про передачу Україні нових зразків озброєння, які, як повітря, нам потрібні. Бо це є оборонне озброєння. Це є контрбатарейні станції великої дальності, які дозволяють нам підвищити ефективність оборонних спроможностей українського війська, і дати додаткові кошти для того, щоб забезпечити підготовку обладнання, озброєння українських військових підрозділів" - сказав Президент України.

"Це безумовний дипломатичний прорив української сторони, і я з цим вітаю і українських дипломатів, і українське військо, і український народ", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-