КБ «Південне» розслідує вибух ракети «Антарес» у США

КБ «Південне» розслідує вибух ракети «Антарес» у США

Укрінформ
Фахівці КБ «Південне» розслідують причини вибуху безпілотної вантажної ракети-носія NASA «Антарес», що стався в американському штаті Вірджинія у вівторок увечері під час запуску.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі КБ «Південне».

«Зараз ми розпочали «розбір польотів» і з'ясування причин аварії. Про результати буде повідомлено пізніше», - заявили в прес-службі.

Там уточнили, що КБ «Південне» розробляло для РН «Антарес» основний корпус першого рівня без двигуна. Двигун на цій ракеті стоїть російський з американським доопрацюванням.

Як повідомлялося раніше, 28 жовтня в американському штаті Вірджинія під час запуску вибухнула ракета «Антарес», що транспортувала космічну вантажівку Cygnus, яка мала доставити понад 2 тонн вантажу МКС. Вибух стався під час пуску ракети з космодрому Валлопс, розташованого на атлантичному узбережжі США.

Читайте також: NASA спростовує чутки про загибель наземного персоналу під час аварії ракети

Двоступінчата ракета Antares, призначена для запуску вантажів масою до 5000 кг на навколоземну орбіту, розроблена американською Orbital Science Corporation спільно з українським конструкторським бюро «Південне» і ПО «Південмаш». Згідно з контрактом, українська сторона забезпечила розроблення і виготовлення першого рівня ракети-носія, американська сторона відповідає за другий рівень, наземний комплекс і маркетинг. Фінансування програми здійснюється за участі NASA, загалом на її реалізацію виділено 1,9 млрд доларів США. Перший запуск здійснено 21 квітня 2013 року. Успішних запусків - 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-