Прага дасть майже $50 мільйонів на боротьбу з нелегальною міграцією

Прага дасть майже $50 мільйонів на боротьбу з нелегальною міграцією

Укрінформ
Уряд Чеської Республіки в понеділок схвалив два пріоритети Міністерства закордонних справ країни, які стосуються подолання причин нелегальної міграції.

Про це повідомляє МЗС на своєму сайті.

«Одним із них був план допомоги на розвиток на 2020 рік. Чехія забезпечить понад 1,1 мільярда крон (47,5 млн дол), з яких майже мільярд із бюджету МЗС, для боротьби з нелегальною міграцією та допомоги людям, постраждалим від стихійних лих», - йдеться у повідомленні.

Допомога на розвиток - один з основних інструментів боротьби з нелегальною міграцією. Чехія вже давно стоїть на позиції, що люди потребують допомоги, особливо в тих місцях, де проблеми не дають їм спокійно жити та звідки вони їдуть шукати кращого життя в Європу. На цю допомогу йде менш як 700 млн крон.

Читайте також: У Кельні сталася масова бійка мігрантів, є жертва

Чехія також солідарна з людьми, які постраждали від стихійних лих та конфліктів. На гуманітарну допомогу в даному питанні в рамках бюджету МЗС буде виділено 220 млн крон.

Останнє, але не менш важливе значення має також підтримка розвитку прав людини та громадянина: на трансформаційну співпрацю буде витрачено 70 мільйонів крон.

Загальна сума також включає 115 млн крон з бюджетів міністерств освіти та охорони здоров'я, які встановлюють державні стипендії для студентів країн, що розвиваються.

Читайте також: На Мальті приймуть 356 мігрантів, які провели два тижні у Середземному морі

Другим затвердженим пріоритетом міністерства були фінанси, які підуть до Сирії. У 2020-2021 роках МЗС внесе 100 млн крон на допомогу цій країні. Зокрема, інвестиції в гуманітарні проекти, проекти стабілізації та реконструкції, допомога внутрішньо переміщеним людям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-