Порошенко закликає боротися за звільнення Сущенка, Сенцова та полонених моряків

Порошенко закликає боротися за звільнення Сущенка, Сенцова та полонених моряків

Укрінформ
Петро Порошенко на зустрічі зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером наголосив на необхідності продовження боротьби за звільнення Романа Сущенка, Олега Сенцова та інших в’язнів Кремля.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Я підкреслив необхідність продовження боротьби за звільнення всіх українських заручників Кремля, зокрема Романа Сущенка й Олега Сенцова та 24-х полонених українських моряків”, - написав він.

Також, за словами Порошенка, він подякував за незмінну і тверду підтримку з боку Сполучених Штатів у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, але наголосив на передчасності та хибності розмов про запрошення Росії до участі у зустрічах країн групи “Великої сімки”.

На переконання Порошенка, для припинення російської агресії важливо ввести миротворчий контингент ООН на окуповану частину Донбасу та продовжити військово-технічну співпрацю України зі США.

Як повідомлялося, Трамп висловлювався про необхідність відновити членство Росії у G8, звідки її виключили у 2014 році через анексію Криму та війну на Донбасі.

Читайте також: Про звільнення моряків і політв'язнів з Путіним говорили і Макрон, і Трамп — Зеркаль

Водночас лідери Великої Британії, Німеччини, Канади, Франції, а також президент Європейської ради виступили проти такої ініціативи, ураховуючи, що РФ продовжує агресію проти України, не виконує міжнародні зобов'язання, порушує міжнародне право.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск запропонував лідерам країн "Великої сімки" запросити на наступну зустріч Україну, як гостя, а не Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-