Захист добиватиметься, щоб Сущенка залишили у

Захист добиватиметься, щоб Сущенка залишили у "безпечному місці" колонії

Укрінформ
На початку серпня закінчується третій тримісячний термін перебування незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка в безпечному місці в колонії, тому зараз робляться зусилля для продовження такого терміну.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив захисник Сущенка Марк Фейгін.

«У Романа Сущенка на початку серпня закінчується третій тримісячний термін перебування у безпечному місці, що є граничною кількістю за КВК (Кримінально-виконавчий кодекс Російської Федерації - ред.). Тому зараз МЗС України, захист Сущенка і сам Роман має намір добитися продовження понадлімітного терміну перебування у безпечному місці. Шляхом звернення до керівництва ФСВП і МЗС РФ», - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою з Парижа, де працював останні 6 років. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Читайте також: Політв’язень Сущенко розповів про своє здоров'я і побут

Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно). Там Сущенко перебуває у так званому "безпечному місці" в колонії з метою уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

В кінці минулого тижня у нього побували на тривалому триденному побаченні дружина і дочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-