В університеті ім. Шевченка провели флешмоб на підтримку Сущенка і в'язнів Кремля

В університеті ім. Шевченка провели флешмоб на підтримку Сущенка і в'язнів Кремля

Укрінформ
Студенти Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели флешмоб на підтримку політв'язнів Кремля, серед яких і власкор Укрінформу у Парижі Роман Сущенко.

Про це повідомила викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Юлія Нестеряк у Facebook.

"Флешмоб на підтримку бранців Кремля, ініційований Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Міністерства інформаційної політики. Серед бранців — Роман Сущенко, випускник Інституту журналістики, власний кореспондент Укрінформу у Парижі", - написала вона.

Раніше повідомлялося, що у приміщенні Київського Інституту міжнародних відносин відкрилася виставка «В'язні Кремля», на якій представлені портрети засуджених і затриманих Росією українців і кримських татар. Серед них також є портрет Романа Сущенка.

Читайте також: Чай та лушпиння: Сущенко надіслав новий малюнок з колонії

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: facebook.com/julia.nesteryak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-