Постпред України при Раді Європи висловив підтримку Сущенку

Постпред України при Раді Європи висловив підтримку Сущенку

Відео
Укрінформ
Постійний представник України при Раді Європи привітав власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з днем народження та висловив упевненість у скорішому поверненню політв'язня Кремля на Батьківщину.

Про це посол Дмитро Кулеба заявив у відеозверненні до Сущенка, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«З днем народження, Романе. Я – Дмитро Кулеба, постійний представник України при Раді Європи, щиро вітаю вас. Бажаю вам, окрім здоров'я, витримки, яка допоможе дочекатися звільнення. Щоб наступні дні народження ви зустрічали в Україні, а не за гратами в Росії. І приймали вітання від друзів і близьких. Цей день неодмінно настане», - звернувся постійний представник України при РЄ до Сущенка.

Як повідомлялося, нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сьомого жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Читайте також: Російська репресивна машина не зламала Сущенка і Балуха - Президент

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-