Пелосі скасувала візит делегації в Афганістан, бо її розсекретив Трамп

Пелосі скасувала візит делегації в Афганістан, бо її розсекретив Трамп

Укрінформ
Спікер Палати представників США, конгресвумен-демократ Ненсі Пелосі, була змушена скасувати засекречений візит парламентської делегації до Афганістану через те, що президент Дональд Трамп розповів про нього привселюдно в відкритому листі.

Про це заявив у п'ятницю заступник глави адміністрації спікера нижньої палати Конгресу Дрю Гамміл, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після того, як президент Трамп заборонив використання військового літака для візиту в Афганістан, делегація (на чолі з Ненсі Пелосі – ред.) готова була вилітати комерційним рейсом, щоб здійснити цю важливу поїздку та зустрітися з нашими командуючими й військовими на лінії фронту", - зауважили в штабі спікера нижньої палати Конгресу.

Читайте також: Трамп тимчасово заборонив перельоти членів Конгресу без дозволу Білого дому

Однак пізніше візит був скасований з міркувань безпеки після того, як адміністрація Трампа розсекретила його у відкритій заяві.

"Після опівночі Служба дипломатичної безпеки Державного департаменту США визначила нову оцінку загроз, у якій детально зазначено, що президент, який відкрито оголосив про цю чутливу поїздку, суттєво збільшив рівень небезпеки для делегації та військ, а також інших посадовців, які забезпечують візит. Сьогодні зранку ми дізналися, що адміністрація також розповіла про наші плани летіти комерційним літаком", - зазначив Гамміл.

Читайте також: Трамп "лякає" новим караваном мігрантів та незахищеним кордоном

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім оприлюднив відкритого листа президента Дональда Трампа Ненсі Пелосі, у якому відмовив їй у забезпеченні візитів до трьох країн, у тому числі до Афганістану. Відповідь Трампа була опублікована після того, як спікер Палати представників відмовила йому у запрошенні виступити зі щорічною промовою перед Конгресом у зв'язку із "шатдауном" в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-