Посол в Австрії закликає звільнити Сущенка

Посол в Австрії закликає звільнити Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба вважає інформацію про жахливе ставлення російських тюремників із журналістом Укрінформу Романом Сущенком садистським привітанням українцям з Новим роком.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відповідно до Уповноваженого ВР України з прав людини Денісової, напередодні 2019 року російські тюремники посадили українського журналіста Романа Сущенка до одиночної камери. Який садистський спосіб, щоб сказати "З Новим роком", - зазначив Щерба.

Дипломат закликав звільнити українського журналіста.

Раніше уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що незаконно ув’язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка напередодні новорічних свят помістили до карцеру. Співробітники колонії примушують журналіста прокидатися раніше усіх в’язнів - о 5 ранку та вилучають постільні речі.

У цьому зв'язку Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою здійснити необхідні дії щодо відновлення порушених прав українця.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко нібито є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Денісова знову звернулася до Москалькової з приводу умов утримання Сущенка

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробино).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-