Фейгін прибув до Кірова, аби завтра відвідати Сущенка в колонії

Фейгін прибув до Кірова, аби завтра відвідати Сущенка в колонії

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін прибув до Кірова; завтра зранку він поїде в Кірово-Чепецьк, де має намір потрапити в колонію до свого підзахисного.

Про це він написав у Facebook.

«Прилетів до Кірова, завтра поїду у в'язницю в Кірово-Чепецьк до Романа Сущенка», - сказав Фейгін.

Читайте також: Денісова звернулася до омбудсмена РФ щодо умов утримання Сущенка в колонії

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенко до 12 років засудження в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Читайте також: Керівництво колонії вирішило цього тижня не пускати Фейгіна до Сущенка

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в ФКУ ІК-11 УФСІН Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробино).

У понеділок з'явилася інформація, що керівництво колонії в Кірово-Чепецке не збирається пускати громадського захисника Фейгіна до його підзахисному. Юрист сказав, що якщо так станеться, то він оскаржує дане рішення в різних інстанціях (заяву до ЄСПЛ, звернення в наглядовому порядку в прокуратуру РФ, скарга до Кірово-Чепецького міськй суд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-