Геращенко у ПАРЄ показала листи від Сущенка і Сенцова

Геращенко у ПАРЄ показала листи від Сущенка і Сенцова

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи вкотре порушили питання українських політичних в'язнів, які протиправно утримуються російським режимом.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі, під час дебатів з "російського питання" у ПАРЄ перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко показала членам Асамблеї листи, які отримала від незаконно ув'язнених в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка і режисера Олега Сенцова, та розповіла про долі цих політичних заручників Кремля.

"Листи, які я отримала, - це особисті листі. Але вони містять заклик до усіх вас. Роман і Олег висловлюють вдячність усім європейським політикам за боротьбу з їхнього звільнення. І вони також закликають усіх вас не припиняти боротьбу заради звільнення усіх українських політичних в'язнів. Вони закликають нас продовжувати захищати демократичні цінності та принципи у протистоянні російській агресії", - звернулася Геращенко до Асамблеї.

Вона нагадала, що ПАРЄ вже прийняла резолюцію з вимогою до РФ звільнити Сенцова, який нині помирає в російській в'язниці.

"Росія не зробила нічого задля звільнення політичних заручників. РФ не повернула Крим Україні, не вивела свої війська з Донбасу, не визнала свою причетність до збиття літака MH17. Вона продовжує підтримувати режим Асада та відкидає свою причетність до справи у Солсбері. Росія продовжує втручатися у демократичні вибори у Франції, у США. Вона розв’язала гібридну війну проти усього світу", - наголосила український політик.

Читайте також: Українська делегація у ПАРЄ змусила Ягланда виправдовуватися

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ПАРЄ розглядає пропозиції щодо змін до регламенту стосовно повноважень національних делегацій, включаючи право голосу.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинно отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організації, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-