Консульство у Москві неофіційно підтверджує етапування Сущенка

Консульство у Москві неофіційно підтверджує етапування Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Консульство України у Москві неофіційно підтверджує етапування незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка в колонію.

Про це громадський захисник Марк Фейгін написав на своїй сторінці в Facebook.

"Консульство України в Москві зі свого боку неофіційно підтвердило відправку Романа Сущенка до колонії", - зазначається в повідомленні.

Раніше про це повідомляв сам Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 5 жовтня, в агентстві відкрилася виставка малюнків "Мистецтво з-за грат" незаконно затриманого в РФ і засудженого за надуманим звинуваченням до 12 років ув'язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. У експозиції представленоі 20 малюнків, написаних ним у Лефортово з 2016 по 2018 рік.

Читайте також: Варіанти обміну Сущенка пропонувалися, але Кремль проти - Фейгін

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Донька і дружина Сущенка 4 жовтня відвідали його в СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-