Сущенку – Волю!

Сущенку – Волю!

Укрінформ
Два роки тому, 30 вересня 2016 року, російські спецслужби ув’язнили нашого колегу, товариша і друга Романа Сущенка

Вони арештували його, влаштувавши підлу пастку та звинувативши у шпигунстві. Російські силовики просто викрали його серед білого дня, не повідомивши про це не те що консульські органи України, але навіть його рідних, які майже три доби поспіль не могли знайти собі місця після раптового зникнення свого сина, чоловіка й батька.

У повній відповідності з духом сталінських репресій, які російська влада намагається сьогодні нав’язати власному народу як національну ідею, кремлівська верхівка два роки поспіль протримала Романа за гратами, та засудила нашого колегу до 12 років ув’язнення за сфабрикованим та безглуздим звинуваченням.

Жодного сумніву не маємо в тому, що це є суто політичною розправою.

У Москві на момент арешту Роман перебував у приватних справах. Його арештували в день прибуття, оскільки заздалегідь готували пастку.

Власний кореспондент Укрінформу в Парижі, як патріот своєї Батьківщини, використовував свій творчий потенціал для того, щоб розкрити очі французькій громаді на сутність Росії, яка після анексії Криму та окупації частини Донбасу у 2014 році перетворилася на країну-агресора.

Він викривав люту брехню щодо України, яку російські пропагандисти намагалися втискувати у свідомість людей Франції та інших європейських народів. Він присвячував свої публікації розвінчанню російських ідеологічних кліше, викривав російську підтримку на адресу європейських ультраправих, розкривав агресивну сутність кремлівського режиму. Він робив це хльостко, з притаманною йому іронією. Він був одним із журналістів, які підняли інформаційну бурю навколо продажу Росії французьких "Містралей", розповідав про те, що ці важкі військові кораблі можуть потрапити в руки вбивць. Однією з резонансних публікацій Сущенка стала стаття "Троє у човні, не рахуючи Путіна. "Французька" гастроль у ДНР", в якій журналіст вміло показав механізми кремлівської пропаганди, коли утриманці Путіна намагаються формувати образ України.

За це російська влада і помстилася журналісту - за ясне і чітке передбачення того, куди скочується Росія. Висновки Романа в його текстах є актуальними й зараз, тому що вони правдиві та професійні, від першого слова і до останньої крапки.

Сьогодні, коли виповнюється друга річниця незаконного арешту Романа Сущенка, ми просимо всіх громадян України, журналістські організації, світових лідерів, просто небайдужих людей по усьому світові, продовжувати виявляти солідарність з Романом Сущенком, з Олегом Сенцовим, з Олександром Кольченком, Володимиром Балухом і ще з десятками українських політв’язнів кремлівського режиму. Всі вони борються за правду, за європейські цінності та європейське майбутнє України, які стали сутністю відчайдушного прагнення до свободи та демократії усього українського суспільства.

Ми продовжимо докладати всіх зусиль для звільнення нашого колеги.

Колектив Укрінформу

Перше фото Романа Цимбалюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-