Українці Франції проведуть акцію на підтримку Сущенка

Українці Франції проведуть акцію на підтримку Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Об'єднання українців у Франції планує провести демонстрацію на підтримку незаконно засудженого паризького власкора Укрінформу Романа Сущенка в день другої річниці з дня його арешту.

Про це організація повідомила у Facebook.

"Паризькі українці та друзі України у Франції! 30 вересня виповнюється рівно два роки, відколи Роман Сущенко - кореспондент українського інформаційного агенства Укрінформ - був незаконно заарештований під час приватної поїздки до Москви. Роман Сущенко є дипломованим журналістом, до арешту він працював 6 років у Парижі, з офіційною акредитацією Міністерства закордонних справ, а в агентстві Укрінформ - з 2002 року. У червні 2018 Романа Сущенка засуджено в РФ до 12 років колонії суворого режиму "за шпигунство на користь України", - йдеться у публікації.

Як зазначається, Об'єднання українців Франції закликає всіх небайдужих вийти на демонстрацію на підтримку Романа Сущенка та всіх інших українських політв'язнів, котрі незаконно утримуються в російських тюрмах.

Читайте також: Штати в ОБСЄ закликали Росію звільнити Сущенка

"Вимагаємо свободи Роману Сущенку, Олегу Сенцову, Володимиру Балуху, Олександру Кольченку, Павлу Грибу, Миколі Карпюку, Станіславу Кліху та всім іншим бранцям Кремля. Демонстрація відбудеться в неділю, 30 вересня, на площі Трокадеро, о 14 годині!", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Роман Сущенко.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою, та звинуватили у шпигунстві.

Москміськсуд 4 червня засудив Сущенка на основі сфабрикованих обвинувачень до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії прогнозовано визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-