Штати в ОБСЄ закликали Росію звільнити Сущенка

Штати в ОБСЄ закликали Росію звільнити Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Росія має звільнити українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого у Москві два роки тому і засудженого по сфабрикованому обвинуваченню у шпіонажі до 12 років.

На цьому наголосив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан під час чергового 1195-го засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"30 вересня виповнюється два роки з того часу, як український журналіст Роман Сущенко був незаконно затриманий у Москві і пізніше засуджений по сфабрикованому обвинуваченню у шпіонажі. 12 вересня Верховний суд РФ підтримав цей вирок. Ми приєднуємося до закликів різних країн-членів та представника Офісу ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлема Дезіра на адресу Росії з вимогою звільнити Романа Сущенка", - заявив він. 

Читайте також: Євросоюз у ОБСЄ закликає звільнити Сущенка й інших політв’язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні Україна порушила питання звільнення кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який вже два роки незаконно утримується Кремлем. Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук закликав російський режим до негайного та безумовного звільнення незаконно засуджених Романа Сущенка, Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв’язнів.

Цей заклик був підтриманий під час засідання і делегацією Євросоюзу. У заяві від імені всіх 28 держав-членів Постійний представник Євросоюзу при ОБСЄ Іоанніс Враілас закликав РФ до негайного звільнення журналіста Романа Сущенка, кінорежисера Олега Сенцова, активіста Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних українців.

Крім того, із закликом до Росії звільнити Романа Сущенка та інших українських політв’язнів виступив і представник Канади при ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Роман Сущенко.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою, та звинуватили у шпигунстві. 

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка на основі сфабрикованих обвинувачень до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії прогнозовано визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-