Сущенко попросив начальника СІЗО залишити йому обручку

Сущенко попросив начальника СІЗО залишити йому обручку

Політв’язні
Укрінформ
Засуджений у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко звернувся до начальника СІЗО з проханням залишити йому обручку, і йому це дозволили.

Про це розповів захисник українського політв'язня Марк Фейгін на "24 каналі".

"Він (Сущенко - ред.) зараз має дуже багато справ. Роман зустрівся з начальником СІЗО. Я знаю, що Сущенко попросив залишити обручку на пальці. Йому дозволили це зробити, адже вона йому дуже дорога та постійно при ньому", – заявив Фейгін.

За його словами, Сущенко нині вирішує побутові питання. "Це його якось примиряє з думкою, що з ним далі буде, адже досі йдуть перемовини про обмін, але, найімовірніше, це затягнеться", – сказав Фейгін.

Він зазначив, що наразі не відомо, коли політв’язня зможуть відвідати рідні, бо це залежить від того, коли Сущенко поговорить із дружиною Анжелою, яка має привезти сина Максима до Москви. Це дуже непросте завдання, але захисник вважає, що це відбудеться через 2 тижні.

"Куди повезуть Сущенка, ще не відомо, але ми сподіваємося, що це буде центральний район Москви. Я буду оскаржувати рішення щодо вироку Сущенку, але зможу це зробити лише через 6 місяців. Тому зараз ми з Києвом займаємося питанням, який краще варіант для цього обрати", – зазначив захисник.

Читайте також: Сущенко отримав право на побачення з рідними до етапування

Раніше Фейгін повідомив, що Роман Сущенко отримав право на шість телефонних дзвінків і побачення з рідними до етапування з СІЗО "Лефортово".

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-