Климпуш-Цинцадзе вважає вирок Сущенку грубим порушенням свободи слова в РФ

Климпуш-Цинцадзе вважає вирок Сущенку грубим порушенням свободи слова в РФ

Укрінформ
Визнання Верховним судом Росії законним вироку щодо журналіста Укрінформу Романа Сущенка є грубим порушенням свободи висловлювання в Росії.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе у Twitter.

"Російський суд засудив українського журналіста й політичного в'язня Романа Сущенка на 12 років. Це є ще одним порушенням свободи висловлювання в Росії", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що президент РФ Володимир Путін не зупинить спроби терору й залякування, поки є люди, які заперечують його диктаторську натуру та вірять у його невинуватість.  

Читайте також: "Остаточний вирок" Сущенку відкриває шлях до процедури помилування - Геращенко

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня 2018 року Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду щодо Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-