Українському консулу буде складніше

Українському консулу буде складніше "пробиватися" до Сущенка в СІЗО - Фейгін

Укрінформ
Український консул у Москві Геннадій Брескаленко наступної п'ятниці, 10 серпня, відвідає в СІЗО "Лефортово" незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомив Укрінформу громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"Консул України в Москві Геннадій Брескаленко відвідає Сущенка 10 серпня. І це останній дозвіл на відвідування консула, виданий Московським міським судом. Далі такий дозвіл видаватиме вже Верховний суд РФ. А це біда, це набагато складніше", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що сам, швидше за все, зможе відвідати Сущенка в п'ятницю або в понеділок. "Колишня проблема з відвідуванням підзахисного у СІЗО "Лефортово" не тільки залишається, але й збільшується. Там обмежена кількість кабінетів для відвідування, а слідчі проходять без черги. Тому певна кількість адвокатів за день не встигає пройти згідно з жеребкуванням. Це відкладається. Черга наростає і ускладнюється - ефект "сніжної кулі". Тому зараз навіть не можу точно сказати, коли пройду до Сущенка", - резюмує захисник.

Читайте також: Фейгін: У справі Сущенка використовуємо українсько-російський договір 1993 року

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на винесений вирок.

Фото: Романа Цимбалюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-