Путіну про Сущенка могли б нагадати президенти США і Франції – Фейгін

Путіну про Сущенка могли б нагадати президенти США і Франції – Фейгін

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що є резерви для посилення міжнародної складової у справі його підзахисного.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

"Нещодавно у мене була короткострокова поїздка до Києва. І там кілька важливих зустрічей. Після чого стало зрозуміліше, що в нас є резерви для посилення міжнародної складової в обговоренні подальшої долі Романа Сущенка. Можливо, ми зробимо деякі зусилля для підготовки і передачі звернення з нашого питання у команду Трампа напередодні зустрічі 16 липня", - сказав Фейгін.

Він також припустив, що на день раніше, 15 липня, на фінал ЧС-2018, скоріш за все, приїде президент Еммануель Макрон. "Ймовірно, у Макрона буде неформальне спілкування з Путіним. Можливо, нам і тут варто нагадати про себе", - резюмував захисник.

Читайте також: Фейгін спрогнозував, коли суд візьметься за апеляцію Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-