Сущенка знову перевели в іншу камеру - Фейгін

Сущенка знову перевели в іншу камеру - Фейгін

Укрінформ
Незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка знову перевели в іншу камеру.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив громадський захисник українського журналіста Марк Фейгін, який відвідав у понеділок свого підзахисного.

"Насамперед хочу сказати, що Романа Сущенка перевели в іншу камеру, також на 4-му поверсі. Це, здається, вже сьоме його переміщення в Лефортово. Новий сусід - родом із Середньої Азії, таджик. Обговорили з Романом поточні новини. Сущенко дивиться новини по ТБ, читає "Новую газету". Насамперед говорили про те, що Людмилу Денісову вже два тижні не пускають до українських політв'язнів", - сказав Фейгін.

За його словами, Сущенко чекає на зустрічі з нею, приготував великого листа і йому є що сказати з різних приводів - з приводу обмінів, з приводу нестачі українським ув'язненим української ж преси. "Та й просто для Сущенка, який вже скоро 21 місяць знаходиться тут, важливо поговорити зі співвітчизником", - додав захисник.

Фейгін також сказав, що Сущенко із розумінням ставиться до того, що омбудсмену Людмилі Денісовій у даний момент більш важливо терміново потрапити до деяких інших українських політв'язнів, які знаходяться у більш складній ситуації.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Захисник: Сущенко дуже чекає українського омбудсмена

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на ухвалений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-