Захисник не виключає, що до Сущенка під час ЧС-2018 заявиться з візитом ФСБ

Захисник не виключає, що до Сущенка під час ЧС-2018 заявиться з візитом ФСБ

Укрінформ
Марк Фейгін вважає високою ймовірність того, що пропозиції про той чи інший варіант звільнення Сущенка надійдуть вже в ході Чемпіонату світу з футболу, що пройде в РФ.

Таку думку громадський захисник українського журналіста Романа Сущенко, якому сьогодні в Москві винесли вирок, висловив в інтерв'ю Укрінформу.

«Думаю, зараз під час Чемпіонату світу з футболу будуть різні багатосторонні консультації. Ймовірно, Романа відвідають оперативники з ФСБ, які зроблять йому деякі пропозиції. Після цього приходити з консультаціями до Сущенка будемо Брескаленко Геннадій, я. Ми будемо докладно обговорювати різні деталі, погоджувати різні питання. Це щоб у супротивної сторони не було спокуси влаштувати якусь розводку», - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що з приводу вироку у «справі Сущенка» вже є оперативні заяви українських офіційних осіб, аж Президента Петра Порошенка. «Це показує, що Київ готовий до подальших переговорів. І йому є, що сказати, що запропонувати», - вважає громадський захисник.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Фейгін: Оскарження вироку Сущенко може затягнутися до півроку

28 травня під час свого "останнього слова" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив винести йому виправдувальний вирок.

Сторона звинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

У московському міському суді в понеділок оголосили вирок незаконно утримується в РФ журналісту Укрінформу Роману Сущенку: 12 років строго режиму.

Чемпіонат світу з футболу 2018 року пройде з 14 червня по 15 липня в Росії.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-