Сюмар назвала вирок Сущенку

Сюмар назвала вирок Сущенку "цинізмом без меж"

Укрінформ
Вирок українському журналістові Роману Сущенку свідчить про те, що чинна російська влада лише вдосконалила тоталітарну практику ув'язнення політичних бранців часів СРСР.

Про це голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар написала на своїй сторінці у Facebook.

«Цинізм без меж. В той час, коли Олег Сенцов 22-й (!) день голодує у російській в'язниці, московський суд садить Романа Сущенка на 12 років... Тоталітарну практику посадки політичних бранців і в'язнів часів СРСР путінська Росія лише вдосконалила», - зауважила Сюмар.

Водночас парламентарій обурена відсутністю реакції міжнародних організацій на засудження українського журналіста.

«І світ проти цього безсилий. І, схоже, міжнародні організації не знайдуть з цього приводу навіть «слів занепокоєння». Не кажучи вже про вимогу звіту офіційної Москви, чи реально дієвих кроків по звільненню людей, які стали бранцями через свою позицію... Подвійні стандарти на трагічному тлі повного ігнорування міжнародного права», - заявила народний депутат.

Читайте також: Геращенко про вирок Сущенку: Ми не визнаємо псевдовироки судилищ над українцям

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Суд 4 червня ухвалив вирок Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-