На оголошення вироку Сущенку пустили пресу

На оголошення вироку Сущенку пустили пресу

Оновлено
Укрінформ
У Московському міському суді починається засідання суду, на якому оголосять вирок незаконно утримуваному в РФ журналісту Укрінформу Роману Сущенку. Пресу впустили в зал.

Про це повідомив Укрінформу громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"На засідання, де оголосять вирок Роману Сущенку, пустили пресу. Мабуть, будуть зачитувати вирок у відкритому засіданні. Поки незрозуміло, чи зможе бути присутнім преса тільки на вступній і резолютивній частині вироку, або зможе почути повний його текст. Консул України Геннадій Брескаленко також присутній у залі", - сказав Фейгін.

Громадський захисник також додав: "Будуть оголошуватися вступна та резолютивна частини. Без мотивувальної частини. Визнати винним: 12 років".

Сторона обвинувачення попросила для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві".

Читайте також: Немає сумніву, що московський суд визнає Сущенка винним - Геращенко

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Фото Романа Цимбалюка 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-