Псевдовирок Сущенку може наблизити його звільнення - Геращенко

Псевдовирок Сущенку може наблизити його звільнення - Геращенко

Укрінформ
Псевдовирок незаконно затриманому у Москві українському журналісту Роману Сущенку може теоретично наблизити вірогідність його звільнення, але для цього необхідна готовність Москви.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

«Сьогодні відбудеться чергове судилище у справі Романа Сущенка. Очікується, що прокуратура озвучить вимоги вироку і ув'язнення. Чи наближає вирок вірогідність звільнення Романа? Теоретично так! Тому що політв'язнів, яких нам вдалося витягти з російської тюрми (на жаль, тільки 3 і ще 2 прикордонників), нам передали після псевдовироків, які ми ніколи не визнаємо», - зазначила Геращенко.

Водночас вона підкреслила, що псевдовирок ще не означає автоматично «готовність Москви передати українській стороні Сущенко».

«Бо ж ми роками чекаємо від Москви хоч якоїсь відповіді на вимогу передати Сенцова, Кольченка, Карпюка, Клиха, Виговського, інших бранців, яким давно винесено вироки», - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Московському міському суді наразі відбувається засідання у справі незаконно затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, на якому проходять дебати сторін обвинувачення і захисту. Відомо, що сторона обвинувачення вимагає для журналіста 14 років ув'язнення.

Читайте також: Російські прокурори просять 14 років для Сущенка

Громадський захисник Сущенка Марк Фейгін припускає, що вирок у справі  може з'явитися в середині червня.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-