Правозахисники вкотре привертають увагу французьких політиків до Сущенка

Правозахисники вкотре привертають увагу французьких політиків до Сущенка

Укрінформ
Українські правозахисники вкотре привернули увагу французьких політиків і громадськості до протиправно ув’язнених в Росії та на Донбасі українських громадян, включаючи журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Відповідну правозахисну місію здійснили цього тижня до Парижа активісти фундації «Відкритий діалог» та київського Центру громадянських свобод, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Нашою метою була консолідація міжнародних зусиль на підтримку українських політичних заручників Кремля, а також політв’язнів у Казахстані, щоб європейські політики приділяли цій проблемі більше уваги у публічній площині, розширили санкції проти відповідальних за порушення прав людини на зразок «списку Магницького», - розповіли учасники правозахисної місії, які, зокрема, провели низку зустрічей у Національних зборах та у Сенаті Франції.

Також ще напередодні візиту Президента Франції Еммануеля Макрона до Санкт-Петербурга, правозахисники передали главі французької держави листа, у якому нагадали про більше 65-ох українців, які протиправно ув’язнив Кремль.

Читайте також: Омбудсмен просить Червоний Хрест відвідати в колоніях РФ Сенцова й Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-