Речник МВС пропонує обміняти Вишинського на Сущенка

Речник МВС пропонує обміняти Вишинського на Сущенка

Укрінформ
Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко вважає, що буде справедливим обміняти керівника порталу "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського на незаконно затриманого у Москві журналіста Романа Сущенка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нині Департамент кіберполіції Національної поліції України виявив, розслідує і невдвовзі оприлюднить результати роботи з викриття системи масштабних інформаційних диверсій у соцмережах, керованих з країни-агресора РФ. Мета - широке поширення у соцмережах саме такого бруду, виробництво якого поставив на потік Вишинський. До речі, тяжкість статті, за якою йому  вручено підозру, не передбачає нічого, крім утримання під вартою. Відтак пропоную його на Романа Сущенка обміняти - це буде справедливо", - вважає Шевченко. 

Читайте також: Обшук у “РИА Новости-Украина”: медалі від міноборони РФ та карти “Новоросії”

Як повідомляв Укрінформ,  Служба безпеки України 15 травня провела обшук у київському офісі "РИА Новости - Украина". За даними прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, співробітники спецслужби спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Правоохоронці встановили, що медіаструктури використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Читайте також: Вишинському оголосили підозру у держзраді - СБУ

Правоохоронці затримали керівника порталу «РИА Новости - Украина» Кирила Вишинського. Під час обшуку у нього виявлено паспорт громадянина РФ. 

Йому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд подовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-