Вирок у справі Сущенка можуть винести у червні

Вирок у справі Сущенка можуть винести у червні

Укрінформ
Вирок по справі незаконно затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка може з'явитися вже у середині червня.

Таке припущення висловив громадський захисник українця Марк Фейгін повідомив Укрінформ.

«Нагадаю, що 28 травня пройдуть дебати у справі Сущенка. Після чого - останнє слово Романа Володимировича. І суд піде на написання вироку. В середньому це може тривати 2-3 тижні. Тобто вирок по справі Сущенка може з'явитися в середині червня. Підкреслю, що це лише деякі умоглядні припущення», - сказав Фейгін.

Проте, за його словами, тут можуть вплинути багато чинників, у тому числі і чемпіонат світу по футболу, що починається 14 червня в Росії. «Це може як прискорити процес, у випадку якщо російське керівництво захоче продемонструвати свою «добру волю», так і затягнути його, якщо усі перемкнуться на вирішення організаційних проблем мундіалю, залишивши осторонь усе інше», - вважає Фейгін.

Він також нагадав, що 23-24 травня в Росію повинен прибути президент Франції Еммануель Макрон. На зустрічі з Путіним він, ймовірно підніме питання українських політв'язнів, у тому числі Сущенка. І це, по припущенню Фейгіна, може позитивно вплинути на долю журналіста.

Читайте також: Московський суд відхилив скаргу на продовження арешту Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд подовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-