На розгляді апеляції на арешт Сущенка був присутній консул України

На розгляді апеляції на арешт Сущенка був присутній консул України

Укрінформ
На відкритому засіданні Московського міського суду, де була відхилена скарга на продовження арешту незаконно затриманого українського журналіста Романа Сущенка, зміг бути присутнім український консул Геннадій Брескаленко.

Про це повідомив Укрінформу громадський захисник Сущенка Марк Фейгін.

«Як я вже говорив, скарга на останнє досудове продовження арешту Сущенка сьогодні була відхилена, причому засідання проходило по відеозв'язку, Романа на суд не привезли. Хочу повідомити ще одну подробицю цього засідання. У зв'язку з тим, що воно було відкритим, на ньому був присутній консул України Геннадій Брескаленко», - сказав Фейгін.

За його словами, досі такого не було. «Хоча ніхто і раніше не заважав суду дозволити це. Адже на подібних засіданнях обговорюється не зміст обвинувачення, а лише процесуальні питання, пов'язані з утриманням під вартою. Однак раніше воліли цілковитої закритості», - пояснив Фейгін.

Читайте також: Московський суд відхилив скаргу на продовження арешту Сущенка

Він також уточнив, що подано скаргу на продовження арешту Сущенка до 16 вересня. Подібні дії, за словами Фейгіна, робляться для «процесуальної суворості щоб потім всі ці рішення російського суду можна було оскаржувати в європейських інстанціях. Для цього необхідно вичерпання всіх можливостей оскарження в національній, російській юрисдикції.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-