Суд у справі Сущенка поновиться наступного тижня

Суд у справі Сущенка поновиться наступного тижня

Укрінформ
У Москві на початку наступного тижня поновляться судові слухання у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін у коментарі Укрінформу.

"Насамперед, хочу нагадати, що на початку наступного тижня, у понеділок, продовжаться судові засідання у справі Сущенка", - сказав він.

По-друге, за словами Фейгіна, вранці 20 квітня пройшло жеребкування адвокатів на відвідання підзахисних у СІЗО Лефортово наступного тижня. "Мені випав вівторок, що не зовсім вдало. Оскільки, нагадаю, тоді ж в Адвокатській палаті Москви відбудеться розгляд так званої "дисциплінарної справи проти мене. Що ж, спробую помінятися, що, втім, непросто", - сказав Фейгін.

Читайте також: Сущенко, Сенцов та інші: МІП починає серію публікацій про бранців Кремля

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги на Фейгіна прокремлівського блогера Анатолія Шарія. У підсумку засідання перенесли на 24 січня 2018 року, потім - на 27 лютого, потім – на 24 квітня. Одним із результатів розгляду може бути позбавлення Фейгіна адвокатського статусу.

На підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями, правозахисники зі Швеції (організація Civil Rights Defenders); США (Justice International), журі Премії ім. Сахарова "За журналістику як вчинок".

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-