Продовження арешту Сущенка свідчить про упередженість московського суду - МЗС

Продовження арешту Сущенка свідчить про упередженість московського суду - МЗС

Укрінформ
Продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка на 6 місяців, причому ще до початку судового розгляду справи по суті та вивчення доказів сторони захисту свідчить про упередженість суду.

Так прокоментувало Міністерство закордонних справ України рішення Московського міського суду про продовження до 30 вересня арешту Сущенка.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду від 27.03.2018 року продовжити до 30.09.2018 року термін тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії у вересні 2016 року за сфальсифікованими обвинуваченнями. Продовження терміну тримання від вартою на 6 місяців ще до початку судового розгляду справи по суті та вивчення доказів сторони захисту свідчить про упередженість суду", - йдеться в коментарі.

Читайте також: Адвокат - про покази головного свідка у справі Сущенка: заїкання і амнезія

Як повідомляв Укрінформ, у Московському міському суді проходять попередні слухання у справі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

На попередніх слуханнях у справі Сущенка обвинуваченням було заявлено лише два свідки.

Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Московський суд продовжив Сущенку арешт на півроку

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-