Сущенко надіслав новий малюнок із

Сущенко надіслав новий малюнок із "Лефортово"

Укрінформ
Незаконно заарештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав новий малюнок із СІЗО "Лефортово".

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

"Сьогодні отримала свіжого листа від батька за 11 лютого. В ньому був його шостий малюнок. Цього разу він намалював пейзаж української місцевості - річки Рось", - розповіла вона.

Малюнок виконаний на папері формату А4 за допомогою синьої кулькової ручки і підписаний українською мовою, зазначила Юлія. Вона додала, що у листі Роман Сущенко анонсував ще одне зображення з цієї ж тематики.

Загалом від власкора Укрінформу надійшло вже шість малюнків. До цього він зобразив весняний пейзаж, вид на Париж та місто Сен-Мало, швейцарське місто Женеву та італійське Перуджу.

Донька Сущенка розповіла, що на батькове ім'я в СІЗО надійшло вже близько 200 листів, які йому досі не віддають. Серед них і більшість листівок, які родина Сущенків та колеги відправляли Роману ще з кінця 2017 року. Український журналіст сказав, що з початку 2018-го не отримав жодного листа, лише кілька листівок.

Читайте також: Сущенко надіслав нові малюнки з "Лефортово"

Як повідомлялося, 27 лютого відбулося побачення Романа Сущенка з дружиною і дочкою в СІЗО "Лефортово", яке тривало близько години.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Судові засідання у справі Сущенка, найімовірніше, розпочнуться в березні.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-