Колеги вітають Сущенка з днем народження: Після темної ночі завжди наступає день

Колеги вітають Сущенка з днем народження: Після темної ночі завжди наступає день

Відео
Укрінформ
Закордонні кореспонденти Укрінформу привітали свого колегу, незаконно ув'язненого у Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з днем народження.

Відповідні відеопривітання записали кореспонденти з Польщі, Канади, країн Балтії, Бельгії, Франції, США.

Власний кореспондент агентства у Польщі Юрій Банахевич звертається до Сущенка: «Після темної ночі завжди наступає день, коли проміння сонця зігрівають нам душу, вселяючи в неї оптимізм. Так і в твоєму житті, Романе, я переконаний, незабаром настане світла смуга, цей день. А проміння любові і підтримки, які ти відчуваєш звідусіль - ти зможеш відчути вже на собі безпосередньо в колі друзів та рідних тобі людей».

Банахевич наголошує, що незважаючи на труднощі, що «б`ють по людині», незаперечним також є те, що вони роблять її сильнішою і загартовують, а також дозволяють по-мудрому відрізняти, що в житті є головне, що другорядне, «відділяти зерно від полови».

«Сьогодні ... мільйони українців підтримують тебе, моляться за тебе і бажають тобі перемоги в твоєму нелегкому, але такому активному фронті боротьби, нашому загальному фронті боротьби проти російського агресора», - сказав Банахевич.

Читайте також: Посол України у Франції привітав Сущенка з днем народження

Кореспондент Укрінформу у Канаді Максим Наливайко звертається до Сущенка: «У цей день, коли ми відзначаємо Ваш день народження, хотілося побажати, перш за все, аби Ви нарешті вийшли на свободу і возз`єдналися з вашою прекрасною родиною, яка понад усе на світі прагне саме цього».

Він запевнив, що кожен з власних кореспондентів агентства робить на своєму місці усе можливе, аби це якомога швидше трапилося. «Також у тій складній ситуації, в якій ви перебуваєте, вам дуже потрібна витримка і сила, тож нехай з вами буде сила. І знайте, ми пам`ятаємо. Зі святом!», - наголосив Наливайко.

Кореспондент Укрінформу у країнах Балтії Олег Кудрін у відеовітанні зазначає: «Дорогий друже Романе, вітаю тебе з днем народження. Бажаю міцного здоров`я та багато міцності. Від самого початку війни я багато працював по темі українських політв`язнів, захоплених в Росії і тоді не гадалося, що таке може статися і з моїм колегою по Укрінформу, але сталося. В цих умовах я вірю в твоє скоре звільнення і бажаю тобі написати на волі приблизно стільки ж книжок, скільки ти їх перечитав у неволі. На все добре, друже!», - сказав він.

Власкор Укрінформу у Бельгії Андрій Лавренюк своє відеопривітання зняв на тому місці, де упродовж 1,5 роки ув`язнення Романа Сущенка «багато разів українці і наші друзі з багатьох країн Європи і світу проводили тут маніфестації, пікети» на підтримку його та інших українських політв`язнів.

«Ми тут завжди з оптимізмом говорили про тебе, нагадували нашим європейським друзям і навіть ворогам про тебе і про багатьох інших наших співвітчизників, тому я вірю і щиро бажаю тобі, твоїм рідним і близьким, твоїм друзям, колегам, усім нам, того, що ми скоро тебе побачимо вільного, упевненого, з величезним натхненням і творчим подальшим потенціалом. Тому що насправді ти молодець, ти дуже сильний, ти нам потрібен, ти є прикладом для нас. Бажаю тобі витримки, оптимізму і здоров`я. А ми тут тебе підтримаємо і щиро тебе чекаємо», - зазначив Лавренюк.

Кореспондент Укрінформу у французському Страсбурзі Ольга Будник звертається до Сущенка з зали будівлі ПАРЄ: «Ще не так давно Ви працювали у цих стінах і не могли навіть уявити собі, що про Вас говоритимуть в сесійній залі ПАРЄ як про бранця Кремля. На жаль, це сталося. Я вірю в те, що дуже швидко в цій залі заговорять про ваше звільнення, а можливо Ви самі приїдете і про нього розкажете. Хай кожень день, кожна мить, кожна секунда наближають вас до того дня, коли відбудеться ваша зустріч з рідними і близькими, колегами, коли матимете змогу повернутися в професію. Я бажаю Вам терпіння, наснаги, міцного здоров`я і віри в те, що добро і справедливість перемагають. З днем народження, Романе! Ми всі на вас дуже чекаємо».

Власний кореспондент Укрінформу у США Ярослав Довгопол звертається до Сущенка: «Романе, вітаю тебе! З Днем народження, друже. Знаю, тобі зараз нелегко. Знаю, сумуєш за домом, за Україною і, можливо, бачиш її уві снах. Але ти також маєш знати, що ти не залишився наодинці. З тобою весь цивілізований світ. Чимало людей, чимало гарних людей долучилися до твого визволення і ми всі знаємо, що ти будеш вільний і, сподіваємося, дуже скоро. Ти завжди був і залишаєшся людиною, повною творчого натхнення навіть у складних ситуаціях і це неймовірно, оскільки творчість дозволяє подивитися на світ по-іншому. І ми бачимо це в твоїх листах, ми бачимо це в твоїх картинах. Терпіння тобі, сил, удачі, здоров’я, а нам усім перемоги. І пам’ятай, ми завжди з тобою», - сказав він.

Також з днем народження Сущенка привітали генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко та працівники агентства.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Наприкінці січня 2018 року, Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Його адвока Марк Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть початися в кращому випадку в другій половині лютого.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-