В аеропорту Праги

В аеропорту Праги "марно чекали" на Сущенка й інших в’язнів Кремля

Відео
Укрінформ
В аеропорту Праги 7 лютого зібралися активісти, які вимагають звільнення утримуваного в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка й інших громадян України.

Люди зібралися в залі прильоту з іменними табличками "в’язнів Кремля", щоб "марно чекати" на їхнє повернення, повідомляє Радіо Свобода.

"Акція "Марне очікування" 7-8 лютого відбувається в багатьох аеропортах світу. Ініціатором флеш-мобу третій рік поспіль став чеський активіст Отакар Ван Гемунд. Акція присвячена дню народження українського журналіста Романа Сущенка (8 лютого)", - йдеться у публікації.

За словами активістів, вони хочуть звернути увагу на справу українських і кримськотатарських в’язнів, незаконно утримуваних у російських тюрмах.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також: До Сущенка у день народження пустять лише консула

Наприкінці січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Романові Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Раніше адвокат Марк Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі в другій половині лютого.

 За даними правозахисників, на сьогодні близько 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованого нею Криму.

Фото: Ivanna Trutnenko RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-