Дружині й доньці Сущенка вручать журналістський орден

Дружині й доньці Сущенка вручать журналістський орден "За мужність"

Укрінформ
Близьким українського журналіста Романа Сущенка, що незаконно утримується у московському СІЗО "Лефортово", наприкінці січня буде вручено нагороду Премії імені Андрія Сахарова - журналістський орден "За мужність".

Про це повідомив Укрінформу адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"31 січня у Києві журі Премії імені Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок" вручить Анжеліці й Юлії Сущенко журналістський орден "За мужність". Мій підзахисний гордий, що було прийнято таке рішення", - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що незабаром, 8 лютого - день народження Романа Сущенка, його підзахисному виповниться 49 років. Марк Фейгін закликав усіх співчуваючих писати привітання у листах, розміщувати їх у відкритих джерелах, соціальних мережах.

Читайте також: Справа Сущенка розрослася до 11 томів - адвокат

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення у четвер було подано апеляційну скаргу

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-