У МЗС протестують через продовження арешту Сущенку

У МЗС протестують через продовження арешту Сущенку

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справу України висловили протест у зв'язку із безпідставним продовженням арешту журналісту Укрінформу Роману Сущенку на два місяці за сфабрикованим обвинуваченням і вимагають його звільнення.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Безпідставне продовження утримування під вартою Р.Сущенка в РФ на сфальсифікованих обвинуваченнях. Висловлюємо протест, вимагаємо звільнення", - написала вона.

Читайте також: Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Як повідомляв Укрінформ, Мосміськсуд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці.

Сам Сущенко встиг заявити в залі суду, що чиниться тиск на його адвоката Фейгіна, щоб позбавити його захисту в російський судах. Крім цього, він передав привіт сім'ї й підкреслив, що у нього «все нормально».

Як повідомлялося, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року в Москві затримала кореспондента Укрінформу Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що становлять державну таємницю».

Кримінальну справу стосовно журналіста було порушено за статтею «шпигунство». 25 вересня 2017 року Московський міський суд продовжив термін арешту Сущенку до 30 листопада. 21 жовтня Фейгін повідомив, що слідство у справі Сущенка завершено. За версією ФСБ, Сущенко збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-