У Брюсселі учасники презентації книги про Росію висловилися на підтримку Сущенка

У Брюсселі учасники презентації книги про Росію висловилися на підтримку Сущенка

Укрінформ
У Брюсселі відбулася презентація книги «Росія поміж фашизмом і розпадом», учасники якої висловилися на підтримку протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

А також закликали російський режим звільнити усіх українських заручників.

Презентація відбулася в четвер у Брюссельському прес-клубі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо висловити підтримку Роману Сущенку та вимагаємо від путінського режиму звільнити усіх ув’язнених у Росії українських громадян», - наголосив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Він нагадав присутнім на заході європейським дипломатам, експертам, журналістам, представникам громадянського суспільства, що нині у Росії протиправно утримуються десятки і сотні українців. 

Читайте також: Справа Сущенка: стежте за руками Кремля

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою спливає 30 листопада, він вже більше року незаконно перебуває під арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-