У Львові пройде дискусія про кроки на підтримку Сущенка і Семени

У Львові пройде дискусія про кроки на підтримку Сущенка і Семени

Укрінформ
ГО «Форум видавців у Львові» проведе 17 вересня у Львові дискусію на тему «Жертви Москви: українські журналісти у полоні агресора», присвячену долі ув’язненого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та журналіста Миколи Семени, якого переслідують за свої погляди у Криму.

Про це йдеться на сайті форуму.

«Роман Сущенко і Микола Семена вже стали символами української журналістики, нескореної пропагандою та тиском російських силових структур. Роман Сущенко, кореспондент інформаційного агентства «Укрінформ», ув’язнений у Москві, та Микола Семена -переслідується за свої погляди у Криму. Чим допомагають колегам українські журналісти? Як за «своїх» бореться Україна? Журналістська солідарність в дії: що робить міжнародна спільнота журналістів для підтримки Романа Сущенка і Миколи Семени?» - йдеться в анонсі.

Планується, що модератором заходу стане голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Читайте також: Сущенко привітав українців з Днем Незалежності: Ми витримаємо усі випробування

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

21 серпня Сущенка відвідали його дружина та донька. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-