Сущенко розповів історію своєї картини, яку передали президенту Макрону

Сущенко розповів історію своєї картини, яку передали президенту Макрону

Укрінформ
Адвокат кореспондента Укрінформу в Парижі, незаконно затриманого в Москві, передав розповідь свого підзахисного про картину, передану президенту Франції Еммануелю Макрону під час візиту Президента Петра Порошенка.

Про це адвокат Марк Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

«Вчора, у вівторок, побував у Романа Сущенка. Розповів йому детальніше про багатьо подій, у тому числі про те, як президенту Макрону подарували картину. Роман трохи розкрив її історію», - повідомив Фейгін.

Читайте також: Фейгін не виключає обмін Сущенка на захопленого під Луганськом військового РФ

За словами адвоката, його підзахисний написав цю картину в подарунок дружині в початку 2000-х.

«Роман не міг уявити, що будуть якісь обставини, в яких ця його робота, зроблена в сім'ї та для сім'ї, зробить такий далекий і утішний шлях. Взагалі Роман якийсь час працював художником в газеті, так що для нього це звична робота», - уточнив адвокат.

Читайте також: Стала відома дата розгляду скарги на продовження арешту Сущенко

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також: Асоціація польських журналістів закликала РФ негайно звільнити Сущенко

Раніше повідомлялося, що суд Москви продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку ще на три місяці - до 30 вересня. Розгляд скарги на продовження арешту відбудеться 13 липня.

26 червня під час офіційного візиту Президент Петро Порошенко в Парижі передав своєму французькому колезі Еммануелю Макрону картину, написану журналістом.

"З дозволу дружини Романа Президент України передав Президенту Макрону картину, написану Романом у 2001 році", - повідомив прес-секретар українського Президента Святослав Цеголко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-