Сьогодні в Москві розглянуть скаргу на продовження арешту Сущенка

Сьогодні в Москві розглянуть скаргу на продовження арешту Сущенка

Укрінформ
У четвер о 10.10 у Мосміськсуді у залі № 327 відбудеться розгляд скарги адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Напередодні Фейгіна не пустили у Лефортово до Сущенка. Адвокат припустив, що недопуск у СІЗО пов'язаний з "хворобливою реакцією Путіна на слова Порошенка про телефонну розмову".

Як повідомлялося, 14 травня Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час останньої телефонної розмови з Володимиром Путіним обговорював ситуацію із заарештованим у РФ українським громадянином Сущенком.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-