Справа Сущенка є абсолютно зрежисованою і політичною - МЗС

Справа Сущенка є абсолютно зрежисованою і політичною - МЗС

Укрінформ
Справа незаконно затриманого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка є абсолютно зрежисованою і політичною.

Про це написала у Твіттері спікер Міністерства закордонних справи Мар'яна Беца. 

"Абсолютно зрежисована політична справа. Але будемо боротись і далі за звільнення Романа Сущенка та інших заручників Кремля", - написала Беца.

Як відомо, Московський міський суд у вівторок залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту Роману Сущенку, якого незаконно утримують під вартою в Росії.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-