Фейгін розповів, що може допомогти повернути Сущенка в Україну

Фейгін розповів, що може допомогти повернути Сущенка в Україну

Укрінформ
Підтримка ув’язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи допоможе його звільненню.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив адвокат Марк Фейгін.

"Безумовно вплине. Насправді процес вже давно запущено. Є його результати. Це міжнародний тиск, який ведеться для визволення Романа Сущенка. Яку це набере процесуальну форму говорити ще передчасно. Я хочу висловити обережне переконання, що Роман Сущенко буде на свободі і повернеться додому", - зазначив адвокат.

Фейгін розповів, що 25 січня відбудеться розгляд клопотання про продовження строку тримання під вартою Сущенка ще на три місяці - до 30 квітня. Захисник у Лєфортовському суді наполягатиме на зміні зазначеного запобіжного заходу на домашній арешт. Він вважає, що в даному разі шансів на успіх мало, але треба спробувати. У свою чергу слідство з грудня нічого не робило, а зараз тільки очікуються результати експертиз.

"У Романа все в порядку. Він почувається добре. Ніяких проблем з передачами немає. У нас залишилася проблема з холодильником. Ніяк не можемо добитися, щоб у камеру його поставили. У нього є книги, надходять листи. Чекає звільнення", - додав захисник.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея Ради Європи вимагає звільнення протиправно заарештованого в Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також припинення переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Про це йдеться в резолюції "Напад на журналістів і свобода ЗМІ в Європі", яка була проголосована  у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-