Жодного із політв'язнів в РФ не обмінюють і не звільняють – Фейгін

Жодного із політв'язнів в РФ не обмінюють і не звільняють – Фейгін

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін розповів, що перспективи звільнення політв'язнів у Росії погані.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Жодного з утримуваних зараз політв'язнів не обмінюють, не звільняють. Перспективи їхнього звільнення погані. Це спрацювало один раз із Савченко, коли прізвища Єрофєєва, Александрова також з'явилися в ЗМІ, були розкручені до такої міри, коли незграбно було для Кремля відмовлятися від обміну. Можливо, і тут так вийде", - розповів Фейгін.

Адвокат також поділився інформацією про здоров'я українського журналіста Романа Сущенка, сказавши, що самопочуття і настрій у нього гарні.

"З його (Сущенка) здоров'ям все в порядку. Воно не викликає ніякого занепокоєння. Сам він налаштований досить добре. Він готовий терпіти і чекати, у нього з цим немає проблем", - сказав Фейгін.

Раніше адвокат затриманого та заарештованого в РФ за підозрою в шпигунстві Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисного можуть обміняти на Віктора Павленка.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Чинний термін тримання його під вартою спливає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-