Суд щодо апеляції Сущенка пішов у дорадчу кімнату

Суд щодо апеляції Сущенка пішов у дорадчу кімнату

Укрінформ
На засіданні в Московському міському суді, де розглядається апеляція на арешт журналіста Укрінформу Романа Сущенка, суд пішов у нарадчу кімнату для винесення рішення.

Про це повідомляє в Твіттері адвокат Марк Фейгін.

«Суд пішов у дорадчу кімнату. Журналістів пустять на оголошення. Десь за 10 хвилин (написано в 12.15, - ред.)», - пише Фейгін.

Засідання закрите, оскільки ФСБ вбачає у справі державну таємницю. Проте ЗМІ і прийшли пустять на оголошення результативної частини.

Захист в ході сьогоднішнього засідання намагався змінити запобіжний захід з утримання під вартою в Лефортово на іншу, наприклад, домашній арешт.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка на порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенко тримають в СІЗО Лефортово.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Фото: Роман Цимбалюк/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-