Гальперін передав в СІЗО для Сущенка продукти і речі

Гальперін передав в СІЗО для Сущенка продукти і речі

Документ
Укрінформ
Російський активіст Марк Гальперін передав незаконно ув'язненому в російському Лефортово українському журналісту Роману Сущенку продукти і речі.

Про це Гальперін пише в Фейсбуці.

"Заніс передачку Роману Сущенку (Хто не знає, це українець, якому кремлівці вирішили зробити справу про шпигунство. Здрастуй, 37-й). Але їдемо далі. Переможемо!", - написав він.

Гальперін оприлюднив заяву про передачу Сущенку продуктів (хліба, печива, халви, цукерок, чаю, кави, меду, ковбас тощо) і речей.

У коментарях він повідомив, що все купує перераховані для Сущенка гроші, і що в СІЗО передачу прийняли без зауважень.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка на порушення всіх міжнародних правил затримали в Москві в п'ятницю, 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Він утримується в СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Романа Сущенко ввечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-